یک کارشناس روانشناسی، استفاده سازمانهای معتبر جهانی از نوروفیدبک به منظور ارتقای مهارتهای ذهنی و شناختی را دلیل نامگذاری این موضوع به "دوپینگ اخلاقی" عنوان کرد.
"سهیلا فریقی" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، با بیان این مطلب، گفت: نوروفیدبک یک نوع بلوفیدبک است که برای افزایش خلاقیت و افزایش هماهنگی جسم و ذهن مورد استفاده قرار میگیرد و در واقع یک نوع بازخورد عصبی است که از طریق ثبت امواج الکتریکی مغز و دادن بازخورد به فرد تلاش میشود که در او خودتنظیمی ایجاد شود و در واقع یک فرآیند یادگیری با کاربرد تکنولوژی کامپیوتر است.
وی افزود: نوروفیدبک در درمان اختلال بیش فعالی توأم با کمبود توجه، اختلالات خواب، ناتوانیهای یادگیری، سوء مصرف مواد، افسردگی و انواع آسیبهای مغزی، از جمله سکته مغزی کاربرد دارد و اگر چه در مورد بیشفعالی توام با کمبود توجه نمیتواند جایگزین درمانهای دارویی باشد، ولی به هر حال انجام پژوهش در زمینه اثربخشی و قطعیت درمان نوروفیدبک از ضروریات است.
این کارشناس اظهار کرد: حالات مختلف روانی هر فرد معلول الگوی امواج مغزی او است، از این رو الگوی ناصحیح امواج مغزی بیانگر وجود اختلالات مختلف است و در آموزش خودتنظیمی به مغز سعی میشود مغز یاد بگیرد چگونه خود را تنظیم کند همانند استفاده از آیینهای که کم و کاستیها را به فرد نشان میدهد.